luni, 12 aprilie 2010

CaféKultour readuce cultura in spatii neconventionaleCaféKultour 2010ediţia a 5-a* concerte * proiectii de filme * lecturi * dezbateri * expozitii *9-30 aprilie

Cunoscut din anii trecuţi sub denumirea de "săptamâna cafenelelor", CaféKultour este un proiect care s-a născut din dorinţa de a valoriza spaţiile neconvenţionale ieşene şi de a aduce cultura mai aproape de publicul său.
An de an, CaféKultour s-a extins datorită partenerilor care au dorit să se asocieze la una dintre cele mai populare şi mai spectaculoase manifestări ale primăverii. Rezultatul este unul remarcabil: localurile ieşene - destinate socializării şi petrecerii timpului liber - se vor îmbogăţi cu elemente culturale, artistice şi de de reflecţie aparţinând unor culturi diverse: franceza, germana, austriaca, spaniola, italiana, portugheza, greaca, araba, româna.
Timp de 3 săptămâni, 10 cluburi şi cafenele din Iasi se vor transforma în locuri de manifestare a culturii locale şi internaţionale. Anul acesta, CaféKultour se va bucura de prezenţa unor artişti de cea mai bună calitate, din Franţa („Siam”, „Chameau”), Germania („Andi Maile’s Souljazz Project”) şi România („Nu & Apa Neagră”) şi de o bogăţie de genuri artistice : muzică (jazz, world music, psychedelic/experimental/folk, glam-rock), teatru, fotografie, film, literatură, etc.
A cincea ediţie CaféKultour este rodul unui parteneriat între centrele culturale cu sediul la Iaşi, lectoratele străine de la Universitatea "Al. I. Cuza", asociaţiile şi instituţiile de cultură din Iaşi. Proiectul se bucură de susţinerea partenerilor privaţi şi a Primăriei Iaşi.
Programul detaliat CaféKultour se gaseste pe site-ul: http://www.ccfiasi.ro/

Niciun comentariu: