miercuri, 9 aprilie 2008

Seminarul Jurnalismul de investigatie din nou la Iasi


Pe 10 aprilie, ora 10h, in Sala Studio a TVR Iasi va incepe cea de-a sasea editie a Seminarului de Jurnalism organizat de Centrul Cultural Francez din Iasi cu tema "jurnalismul de investigatie".
Seminarul este structurat pe trei zile in care sunt programate ateliere, mese rotunde, dezbateri, lansari de carte si expozitii. Ziaristii invitati vor prezenta motivatiile, tehnicile de investigatie, obstacolele si rezultatele unor anchete celebre.
Cristian Tudor Popescu, senior editor la cotidianul Gandul va participa la masa rotunda din deschiderea Seminarului si va intra in dialog cu studentii ieseni intr-o conferinta-dezbatere cu titlul: « Ziarele - o afacere multimedia? ». Conferinta va avea loc la Sala Senat a Universitatii "Al. I. Cuza" de la ora 15h unde se va lansa si volumul Luxul mortii aparut la editura Polirom in 2007.
Vineri, 11 aprilie, publicul interesat este asteptat in prima parte a zilei la o masa rotunda moderata de ziarista Sanda Nicola pe tema tehnicilor de investigatie din televiziune si in cea de-a doua parte la o serie de ateliere care prezinta investigatii celebre din presa scrisa.
Tot vineri, de la ora 18h, la Centrul Cultural Francez va avea loc vernisajul expozitiei Portrete inoculate (Top 100 Mari romani) de Miruna Nicolaev. Seminarul de Jurnalism se incheie sambata, 12 aprilie cu studii de caz - anchete, reportaje, documentare in televiziune si noile media.

Niciun comentariu: