joi, 10 aprilie 2008

Lucian Flaiser atras de “Unirea face puterea” nu vrea sa piarda sefia Consiliului Judetean Iasi

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser a anuntat astazi in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Iasi ca va intra in concediu de odihna pana pe 2 iunie. In urma sedintei, edilul judetului alaturi de alti cinci camarazi din partidul PSD, din care trei membri ai Consiliului Judetean s-au hotarat sa renunte la cravatele rosii PSD in schimbul celor portocalii de la PD-L. Astfel, Gabriel Surdu, Adrian Iurcan, Antonela Agrigoroaie, Ionel Agrigoroaie si Romeo Ciobanu alaturi de Lucian Flaiser au semnat in cursul zilei de astazi demisia din PSD si adeziunea la PD-L. Acestia s-au declarat nemultumiti de politica dictatoriala a edilului PSD, Gheorghe Nichita, dar si de faptul ca nu au fost sustinuti in proiecte pentru Iasi.

Lucian Flaiser “Am fost trasi pe sfoara si de aceea am plecat”

“Fata de situatiile si probleme care s-au creat in ultima vreme in jurul persoanei mele am luat o decizie foarte importanta tinand cont de faptul ca organizatia judeteana Iasi a PSD a luat o hotarare nefireasca de a stabili alt candidat la CJ Iasi, legat si de faptul ca perioada cat am fost in PSD mi-am desfasurat activitatea corect si am obtinut rezultate impreuna cu colectivul de la CJ si consilierii acestuia, am dat judetului posibilitatea legala de a realiza obiective, fata de faptul ca toti am fost inselati si suntem inselati si pacaliti de aceste elemente nefiresti din organizatia judeteana PSD, in urma acestora am decis sa raspund invitatiei pe care conducerea organizatiei judetene PD-L mi-a facut-o pentru a lucra alaturi de ei. Nu mi-am dorit sa mai obtin un nou mandat decat in cazul unor alegeri uninominale, unde valoarea si expertiza cu ceea ce vii conteaza. De aceea datorita experientei administrative prin oferta pe care mi s-a facut candidez alaturi de formatiunea Partidului Democrat Liberal. Domnul Carlan a fost foarte abil, ceea ce arata ca are o capacitate de conducere pe linie de partid foarte buna. Nu am dorit nici functie guvernamentala, iar cand am avut-o am ramas la Iasi, nu am dorit nici functii mari in partid, eu am vrut sa aduc proiecte si professionalism in administratie.” A declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser.

Pentru presedintele filialei iesene a formatiunii politice PD-L, senatorul Dan Carlan aderarea celor sase mebri fost PSD la portocalii inseamna o garantie a guvernarii iasului pentru urmatorii opt ani.

“Domnul presedinte Lucian Flaiser impreuna cu o echipa de oameni care ii sunt fideli si inteleg sa nu accepte anumite stari de lucruri care ii privesc direct si personal au ales sa fie incepand de astazi alaturi de noi. As face o singura remarca: cu totii sunt oameni care nu vin cu aspiratii politice, ci oameni care vin in primul rand cu aspiratii de ordin professional si administrative. Cu totii sunt oameni care si-au gasit implinirea profesionala, oameni cu o bogata experienta atat in mediul de afaceri, dar si in administratia publica. Nici unul dintre ei astazi daca nu ar fi langa noi nu ar putea plange ca nu are tot ce ii trebuie pentru a duce o viata cu impliniri pe plan personal. Credem, in momentul de fata, ca mult din ceea ce era bun in organizatia PSD a ales sa vina alaturi de noi intr-o noua constructie care, nu avem nici o rezerva, va conduce judetul cel putin urmatorii opt ani.” a declarat presedintele filialei iesene PD-L, senatorul Dan Carlan. Acesta a mai declarat ca in acesta seara la Bucuresti, in urma unor analize de credibilitate pe baza unor chestionare Conducerea centrala a partidului va hotara daca la sefia CJ va fi propus Lucian Flaiser, noul membru PD-L sau daca tot el va merge in competitia pentru conducerea judetului. “In functie de rezultatele sondajului, care are o marja de eroare mai mica de 3%, vom decide impreuna cine va fi candidatul PD-L la sefia Consiliului Judetean. Intelegerea ferma este ca Flaiser sa fie candidatul nostru la Consiliu Judetean si in functie de acest sondaj. Sigur este ca vom scoate PSD din CJ si Primarie", a mai declarat senatorul Dan Carlan, presedintele PD-L Iasi.

"Sint fericit ca sint aici, la PD-L. Dupa o perioada lunga in care mi-am facut treaba am inteles ca PSD nu se poate schimba si nu vor reveni la o politica normala. M-am saturat sa fiu pacalit de Pacaliciul sef. Am venit aici sa fiu folosit, sa fiu pus la treaba", a declarat consilierul judetean, Adrian Iurcan.
"As vrea sa am certitudinea ca am coborit un etaj, dar asta inseamna ca voi urca mult. Nu sint obisnuit cu migrari, am facut politica pentru oameni. Statutul oamenilor si al oamenilor de afaceri nu este respectat in PSD si m-am detasat de partid. M-am gindit mult daca sa ma duc la o alta formatiunie politica sau sa ramin in afaceri", a declarat omul de faceri, consilierul judetean Gabriel Surdu.

Gheorghe Nichita: Eu am sperat san u faca acest gest pentru ca a fost un rasfatat al PSD in acesti ultimii 18 ani”. Flaiiser e social-democrat pana in sange. Presedintele formatiunii politice PSD filiala judeteana, Gheorghe Nichita a declarat in conferinta de presa de astazi ca in ciuda plecarii celor sase din PSD nu se simte tradat. El a precizat si faptul ca presedintele Consiliului Judetean urma sa primeasca o functie de parlamentar din toamna, iar doi din celalti cinci consilieri judeteni erau pe listele de consilieri locali din partea PSD Iasi.
“Domnul Flaiser aminta de mult cu aceasta plecare. Eram convinsi ca dupa ce negocierile cu PNL nu au reusit mi-am dat seama ca se asteapta o negociere cu PD-L asta inseamna ca se asteapata sa se afle cati primari vor pleca de la PSD, cu cine va reusi Lucian Flaiser sa plece din PSD, etc. Eu am sperat sa nu faca acest gest sis a ramana in PSD in continuare pentru ca 18 ani a fost un rasfatat al PSD, a detinut toate functiile posibilede pe listele partidului si sunt convins ca si comportamentul lui este al unui social-democrat si nu a unui partid de dreapta. Am sperat sa ramana sis a fie in continuare parlamentar iesean, insa din pacate a ales varianta de a pleca la PD-L. ceilalti care au plecat cu domnia sa au fost si pentru mine o surpriza pentru ca am avut discutii cu ei si aseara si se bateau pe functii de consilieri judeteni, consilieri municipali pe anumite zone care vor fi colegii. Eu ma bucur foarte mult ca domnul Constantin Simirad este langa noi si ca a revenit in politica, ma bucur ca domnul Simirad va fi candidatul nostrum la presedentia Consiliului Judetean pentru ca nu facem altceva decat un singur lucru, eea ce vorbim de un timp in partid ca facem reforma, noi si aplicam.” a declarat edilul formatiunii judetene PSD, Gheorghe Nichita.

Reactiile adversarilor politici nu au intarziat sa apara. Astfel Consilierul Local PNL, Anghel Ficu a declarat ca PD-L pierde electorat, iar PSD devine un prtid vulnerabil. Acesta a mai declarat ca europearlamentarul dumitru Oprea va avea o sarcina dificila in campania electorala deoarece va trebui sa traga dupa el in campanie o caruta cu oameni bonav politic.
“Grea sarcina i-a revenit domnului Oprea ca sa taraie aceastata caruta in care apar tot mai multi blnavi politic. Domnul Oprea a plecat cu scandal din PNL ca sa resusciteze liberalismul si a ajuns sa resusciteze FSN-ul. O parte din cei care au plecat la PD-L in ultimul timp sunt fondatorii ai PSD-ului si respective al FSN-ului. Suntem surprinsi de acest transfer politic mai ales ca acum ceva vreme in urma lideri de frunte ai PD-L atacau atat Consiliul Judetean cat si condicerea PSD Iasi, privind nerealizarile si prostul management al judetului. Atacau sefia Consiliului Judetean ca nu atrage fonduri suficiente si acum l-au luat ca si reprezentant pentru electoratul PD-L. Consider ca in conjunctira Oprea – Flaiser, PD-L este mult mai vulnerabil, electoratul a descoperit ca acea latura liberal ape care o are PD-L este de fapt o latura FSN-ista, o latura sociala. Daca se continua cu astfel de racolari ar trebui sa se intoarca in Internationala Socialista. Plecare celor cinci din PSD odata cu Flaiser demonstreaza criza politica si manageriala prin care trece PSD. Asta este starea de fapt din intregul partid, nu doar la Iasi, daca urmariti si la Bucuresti se intampla acelasi lucru. Nu resusec nici acolo sa nominalizeze candidatul pentru primarie. PSD-ul este macinat de tensiuni politice.” a declarat consilierul local PNL, Anghel Ficu.

Membrii din interiorul partidului PSD sustin ca aceasta pierdere este doar inceputul unei crize la nivel local si ca ea anunta pierderi immense.
“Cred ca este o lovitura foarte grava pentru Organizatia Judeteana a Partidului Social Democrat pentru ca toti cei care s-au decis sa paraseasca PSD-ul si sa treaca la PD-L sint personalitati marcante ale Organizatiei Judetene. Cred ca este vorba de un management politic absolut defectuos al actualei conduceri, pentru ca unii de acolo, din conducere, cred ca sufareala este egala cu politica, ceea ce e o mare eroare", a declarat Ion Solcanu, senator PSD, pentru postul local de televiziune Tele'M.

Niciun comentariu: