marți, 18 martie 2008

Liberalii vor sa bata palma cu pesedistii


Act de tradare, incompatibilitate doctrinara in fata partidelor politice ale Uniunii Europene, o sansa pentru baroni locali sa ramana in fruntea judetelor sau o palma data romanilor care au votat in 2004 impotriva PSD?

Aceasta decizie a fost data publicitatii ieri de catre seful PNL, Calin Popescu Tariceanu care a declarat Mediafaxului ca organizatiile judetene liberale din teritoriu pot face aliante in turul doi cu mai multe formatiunile politice, inclusiv cu PSD. “In momentul in care am constatat ca Partidul Democrat, zis si Liberal, si-a scos din statut interdictia pe care si-o impusese de a face vreo alianta politica cu PSD, nu inteleg care ar fi considerentul de ordin moral pentru care PNL nu ar putea sa faca aliante. In principiu, organizatiile noastre au libertatea sa decida in plan local care sint aliantele cele mai bune, in asa fel incit administratia sa functioneze si sa poata servi obiectivele cetatenilor. Nu cred ca aceasta e cea mai importanta problema: cu cine se vor alia. Vor trebui sa faca o majoritate peste tot, fie ca este vorba de Parlament sau de Consiliile Locale, in orice tara din Europa se fac majoritati“, a declarat presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Zilele trecute presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc aflat la Iasi pentru a participa la lansarea oficiala a candidatilor formatiunii PD-L pentru functiile de primari din judet, a declarat ca o posibila alianta intre PNL si PSD reprezinta un act de tradare fata de romanii care au votat impotriva guvernarii PSD in 2004. “De fapt toate aceste gesturi si incercari disperate de fuziune si alianta nu sunt altceva decat incercari penibile de a masca ceea ce este la vedere pentru toata lumea. Aceste gesturi sunt forme ale tradarii pe care Calin Popescu Tariceanu le-a aratat in ultimii patru ani de guvernare. Cine s-ar fi gandit acum patru ani ca dupa aproape un mandat Tariceanu va sta la aceeasi masa cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, personaje care au trimis in topoul statelor corupte Romania.” a declarat presedintele formatiunii politice PD-L, Emil Boc.

Conducerea Partidului Social Democrat a anuntat ca o alianta intre PNL si PSD nu ar putea fi vazuta bine de la Bruxelles. Mircea Geoana, a trimis din capitale Uniunii Europene un mesaj prin care anunta ca o astfel de laianta este imposibila si a cerut membrilor de partid sa nu se mai intalneasca cu liberalii deoarece Partidul Socialist European nu vede coerenta o alianta intre un partid de stanga si unul de reapta.

Cu toate acestea liderii formatiunilor PSD din teritoriu considera ca o alianta intre PNL si PSD ar fi una care ar echilibra sansele pentru fotoliile din Consiliile Judetene si primarii. In acest sens presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantuin Contac a incheiat astfel prima coalitie de astfel cu Deputatul Liberal Liviu Campeanu. Acestia au anuntat ca in intervalul urmator va fi semnat un protocol de colaborare pentru alegerile locale. "Sint convins ca PNL impreuna cu PSD vor obtine 75% din voturile electoratului botosanean", a spus Cimpanu. Ideea a fost salutata si de liderul PSD, baronul local Constantin Contac. "Acum putem guverna linistiti in urmatorii patru ani. Consilierii nostri si cu cei de la PNL pot face treaba buna, fara frica", a declarat Constantin Contac.

Calin Popescu Tariceanu a mai anuntat ca vor avea loc negocieri si cu alte formatiuni politice, printre care si cu Partidul Conservator cu care intentioneaza sa colaboreze la alegerile parlamentare din toamna. „Cei care impartasesc cu noi aceleasi valori si idei sint bine veniti. Am avut discutii cu multe formatiuni, printre care si PC. La nivelul Parlamentului, e o chestie de oportunitate si pozitionare. Banuiesc ca au libertatea de a angaja discutii si poate chiar negocieri pentru viitor. Din cite stiu, PC si-a propus sa mearga independent la alegerile locale, dar va veni momentul alegerilor parlamentare de la finele acestui an si discutiile ar putea continua“, a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Niciun comentariu: