sâmbătă, 15 martie 2008

« Barajul » portocaliu a umplut Casa Sindicatelor


Conducerea Partidului Democrat Liberal si-a lansat astazi ofocial, in Sala de spectacole din Casa Sindicatelor Iasi, candiatii pentru functiile de primari ai judetul Iasi, dar si candidatul pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi. Europearlamentarul Dumitru Oprea, candidatul formatiunii politice PD-L la primaria Iasului a declarat ca Iasul are nevoie de experti in fruntea orasului, iar senatorul Dan Carlan, candidatul pentru cea mai ravnita functie din judet, a precizat ca judetul Iasi este un adolescent analfabet ce are nevoie de un abecedar. Cel putin 1500 de membri si simpatizanti ai partidului au scandat si sustinut candidatii pentru fotoliile de primari si au purtat esarfe portocalii, au fluturat steaguri si baloane. La evenemintul de astazi au participat importanti lideri ai partidului, veniti de la Bucuresti, presedintele Emil Boc, vicepresedintele Teodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, dar si importanti lideri locali, europarlamentara Mihaela Popa, Petru Movila, Marius Spinu si altii.

„Suntem la Iasi pentru a marca importanta acestui oras pe harta politica a Romaniei. Este clar ca autostrada politica a Partidului Democrat Liberal trebuie sa fie completata cu victoria de la Iasi. Daca avem Bucurestiul si Clujul, e clar ca obiectivul major e sa castigam si primariile si Consiliul Judetean Iasi. Iasul va da semnale la locale, ca romanii s-au saturat de administratia PSD la nivel municipal si judetean. Pe de alta parte am vazut incercarile disperate a PNL-ului de a masca dependenta politica de Ion Iliescu si Adrian Nastase, prin incercarile de fuziune si alianta cu Actiunea Populara si PNTCD. De fapt toate aceste gesturi si incercari disperate de fuziune si alianta nu sunt altceva decat incercari penibile de a masca ceea ce este la vedere pentru toata lumea. Aceste gesturi sunt forme ale tradarii pe care Calin Popescu Tariceanu le-a aratat in ultimii patru ani de guvernare. Cine s-ar fi gandit acum patru ani ca dupa aproape un mandat Tariceanu va sta la aceeasi masa cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, personaje care au trimis in topoul statelor corupte Romania.” a declarat presedintele formatiunii politice PD-L, Emil Boc.

„Partidul Democrat Liberal este sustinatorul ferm al descentralizarii administratiei publice, de aceea nu trebuie sa fie o surpiza pentru mine faptul ca militanti ai partidului care au pozitii importante, europarlamentari, parlamentari in Parlamentul Romaniei, senatori au luat hotararea de a candida pentru functii de primari sau pentru functii de presedinte al Consiliilor Judetene. In locul lor, partidul va trimite in parlament oameni tineri care deja au facut dovada competentei lor profesionale si vor fi promovati.” a declarat vicepresedintele formatiunii politice PD-L, Teodor Stolojan.

„Programul nostru este unul care se refera la cea mai de pret avere pe care a avut-o Iasul de-a lungul timpului, mintea omului. Aceasta minte vine ca un fluviu spre Iasi, din pacate ca un fluviu care se revarsa in Iasi. Vrem sa facem un baraj economic, un baraj social astfel incat acesti tineri care intra in Iasi, prin fluviul de care vorbeam, sa ramana aici.” a declarat europarlamentarul Dumitru Oprea, candidatul formatiunii politice PD-L la functia de primar al Iasului. Acesta a mai precizat ca in momentul de fata Iasul este repetent la capitolul atragerii de fonduri si proiecte europene si ca el are nevoie de experti in managementul proiectelor europene. „Eu am oameni pe care ii cunosc, specialisti in managementul proiectelor si cu care am adus milioane de euro in tara. Acest lucru este posibil daca ai in spate o echipa de profesionisti, iar in fata lor esti un lider” a mai declarat Dumitru Oprea.

Niciun comentariu: