duminică, 27 ianuarie 2008

Codul galben de laşi l-a scos pe prefect la masa de raport



Zeci de locuitori din comunele ieşene Podul Iloaie, Popeşti, Dumeşti, Leţcani şi Cotnari au rămas în cursul nopţii trecute fără energie electrică. În urma intensităţilor puternice de vânt au căzut mai mulţi stâpi şi au fost avariate patru linii aeriene de enegie electrică.
În localitatea Cotnari un stâlp a căzut peste o casă, iar în alte câteva sate, cei de la E.ON Moldova lucrează şi în momentul de faţă la liniile deranjate. Avarii de distribuţie a energiei electrice au fost înregistrate în toată reginea Moldovei.
În urmă cu doar câteva ore prefectul de Iaşi, Nicuşor Păduraru a convocat o întâlnire cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Uregenţă şi a cerut acestora să intervină în timp record acolo unde sunt înregistrate probleme de acest tip.
Chiar şi în municipiul Iaşi, vântul puternic a răsturnat câteva cabine telofonice, stâlpi de înaltă tensiune, dar şi câteva ghiuvece de ornament floral, amenajate de municpalitate pe unele străzi ale oraşului.
În momentul de faţă conform datelor estimate de cei de la INMH, vântul prezintă intensificări în toate regiunile ţării, cu viteze care temporar vor atinge 60 - 70 km/h. Codul galben pentru vânt se va termina mâine, 28 ianuarie, în jurul orei 15.

Niciun comentariu: