vineri, 7 decembrie 2007

Studentii de la Cuza vor sustine licenta după vechiul model

Aceasta decizie a venit ieri, in urma negocierilor dintre Rectorul Universitatii Al. I.Cuza si Consiliul Academic. In conferinta de presa de astazi, rectorul univeritatii a declarat ca proiectul schimbarii formei de susţinere a licentei a fost gresit inteles. Acesta a mai declarat ca trebuie dusă până la capăt lupta impotriva lucrarilor plagiate sau cumparate. Mai multe detalii despre acest subiect ne ofera Dumitru Oprea, rectorul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi.
“Tema pe care noi am lansat-o ca discutie nu era scoaterea licentei, ci inlocuirea actualei forme de licenta cu altceva mai elegant, fiindca suntem in secolul XXI sin nu in XIX, cand a inceput istoria universitatii Cuza. Fiecare coordonator de lucrare, coordonator stiintific si fiecare student sa puna lucrarea stiintifica intr-un format securizat pe site-ul facultatii respective, pentru a-si asuma copyright-ul. Este un bun public, iar ieri trebuie sa isi revendice dreptul de autor. Sunt mahnit cand un om care se afla intr-o functie de conducere spune vai unica forma de evaluare - asta prin licenta – ar fi disparut, cand un student de Bolognia are 36 de forme de evaluare pentru cele 36 de discipline.”
A fost Rectorul Universitatii Al. I. Cuza, Dumitru Oprea.
El a mai precizat ca incepand cu data de 8 ianuare va fi aleasa noua conducere a universitatii si ca investirea in scaunul de europarlamentar nu va afecta activitatea pe care o mai are pana la sfarsitul madatului de rector.

Niciun comentariu: