miercuri, 12 decembrie 2007

Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală

Timp de o ora aproape 200 de sindicalisti din toate confederatiile sindicale iesene au iesit, astazi, in strada si au pichetat in fata prefecturii. Ei cer guvernului marirea salariului minim pe economie la 540 de Lei incepand cu 1 ianuarie 2008, si la 900 de Lei in 2009. Sindicalistilor ieseni li s-au alaturat si aproape 50 de taximetristi care au protestat astazi in fata primariei impotriva noii legi a taximetriei. Mai multe detalii despre acest subiect ne ofera Vasile Eţcu, Subprefect de Iaşi.
“Astazi am primit reprezentanţii mai multor confederaţii sindicale din judeţil Iaşi care au venit cu probleme ridicate de legea bugetului ca problema secundară. Au venit si cu problematica lor specială. Vreau să vă spun ca am constatat că numărul celor de afară a fost destul de mare, au fost reprezentanţii mai multor sindicate. Am încercat în cadrul dialogului pe care l-am avut cu dumnealor să le explic care este pozitia prefecturii ca reprezentant al guvernului în teritoriu. Le-am promis că vom înainta către Ministerul Muncii către MIRA şi către Guvernul României doleanţele pe care le au şi aşteptăm ca la nivel naţional să fie luată o măsură generală. Problematica specială de care spuneam, este salariul minim pe economie. Există un protocol încheiat în cursul zilei de luni privind salariul minim pe economie de 500 de Lei cu o mările la 1 iulie 2008 cu 540 Lei. Sindicaliştii insistă să fie emisă o hotărâre de guvern şi pentru legiferat aceast lucru.” A fost Vasile Eţcu, Subprefect de Iaşi.
Astfel de manifestari au avut loc si in alte orasele ale tarii. Sindicalistii sint nemultumiti si de modificarile aduse Legii 130 privind contractele colective de munca. Daca cerintele lor nu vor fi ascultate liderii sindicatelor iesene ameninţă cu greva generala.

Niciun comentariu: