vineri, 30 noiembrie 2007

Ministrul Cristian Adomniţei este nemulţumit de situaţia unora dintre unităţile de învăţământ ieşene


Ministrul Cristian Adomniţei s-a declarat nemulţumit de situaţia pe care a descoperit-o, astăzi, în multe dintre unităţile şcolare din Iaşi. Ministrul a declarat că primăria se face vinovată de indiferenţă în ceea ce priveşte starea clădirilor şi absorbţia fondurilor alocate pentru infrastructura şcolară.
Cristian Adomniţei, Ministrul Educaţiei: „Primăria nu s-a preocupat de şcolile din Iaşi. Primăria aşteaptă mereu ca banii să vină de la stat, neînţelegând că alocarea fondurilor, absorbţia lor şi stadiul lucrărilor ţin şi de responsabilitatea ei”, a declarat ministrul.
Un caz elocvent pentru a ilustra dezinteresul Primăriei municipiului Iaşi este Grupul Şcolar „Mihail Sturdza”, care are în dotare două cămine-internat. În urmă cu trei ani, municipalitatea ieşeană a condiţionat finanţarea unuia dintre cămine cu preţul cedării către primărie a celuilalt pentru construcţia de locuinţe sociale. Nici MECT, nici ISJ Iaşi nu au acceptat această solicitare. „Noi nu ştim cum să mai găsim clădiri sau spaţii pentru construcţia sau reconstrucţia căminelor destinate elevilor şi studenţilor, iar primăria, în loc să răspundă alături de noi necesităţii reale de a acoperi deficitul de cazare, cere deturnarea scopului spaţiului”, a apreciat ministrul Cristian Adomniţei.
La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, reabilitarea corpului A al clădirii trenează de doi ani. Ministrul le-a spus constructorilor că nu mai acceptă întârzieri ale lucrărilor şi le-a precizat că termenul limită de finalizare este 15 august, pentru ca elevii să poată beneficia de spaţiu începând cu 15 septembrie 2008. Ministrul a vizitat şi Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, unde a promis sprijin financiar pentru extinderea spaţiilor de învăţământ şi construcţia unei săli de sport. Şi Şcoala Normală „Vasile Lupu” va primi bani de la minister pentru mobilarea căminului, a cărui reabilitare, finanţată din fondurile alocate de MECT, a fost finalizată. Ministrul Cristian Adomniţei a mai vizitat astăzi Liceul „Garabet Ibrăileanu”, Liceul Economic nr. 2, Colegiul Naţional şi Colegiul Energetic.
Demnitarul a promis că până în luna martie a anului viitor va inspecta şi monitoriza toate unităţile şcolare din municipiul Iaşi, iar până în vară toate unităţile şcolare din judeţ.

Niciun comentariu: