joi, 29 noiembrie 2007

Colaborare transfrontaliera pentru conservarea biodiversitatii intre Romania si Republica-Moldova

Astazi, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, filiala Iasi, a prezentat in cadrul unei conferinte de presa proiectul de colaborare transfrontaliera intre cele doua state. In proiect au intrat judetele de pe albia Prutului, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si alte 11 raioane din Republica-Moldova. Acest proiect a fost finantat printr-un program FARE, de Uniunea Europeana, iar valoarea lui depaseste 700.000 de euro.
Danut Prichiu, Director executiv, Agentia pentru Protectia Mediului, Iasi: "Acest proiect are niste obiective privind evaluarea starii de conservare a biodiversitatii, un alt obiectiv al acestui proiect este evaluarea capacitatii institutionale a tuturor structurilor implicate in acest proiect, un alt obiectiv este elaborarea sistemului de management integrat pentru conservarea biodiversitatii in zona transfrontaliera sin nu in ultimul rand cresterea nivelului de informare a populatiei, daca pentru noi, oamenii, exista granite administrative, pentru pasari,plante, aceste granite nu exista. De aceea a aparut acest concept de abordare transfrontaliera a biodiversitatii in toata zona Prutului."
Proiectul implementat de Agentia pentru Protectia Mediului Iasi in parteneriat cu Inspectoratul Ecologic de Stat Chisinau se va derula pana in luna decembrie 2008.

Niciun comentariu: