sâmbătă, 14 iulie 2012

Fii student la Universitatea Alexandru Ioan Cuza - IasiPeste 10.000 de locuri pentru admiterea 2012 de la UAIC

Luni, 16 iulie, se dă startul admiterii la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Absolvenţii de bacalaureat  şi de facultate de anul acesta vor concura pe 10929 de locuri: astfel, sunt 6929 de locuri disponiile pentru studii de licenţă, 3654 fără taxă şi 3275 cu taxă, respectiv 4000 de locuri la studii de master: 2300 fără taxă şi 1700 cu taxă.
Înscrierile la admitere, atât pentru studii de licenţă, cât şi pentru master, vor avea loc în perioada 16-20 iulie. 
Absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat au de ales între 90 de specializări de la cele 15 facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Taxa de înscriere variază între 100 şi 250 de lei, iar Facultăţile de Chimie şi Teologie Ortodoxă nu percep taxă de înscriere la admitere.
Principalul criteriu de admitere este media examenului de bacalaureat. Probe suplimentare vor fi susţinute la Facultatea de Drept (test de limă română), Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (probă sportivă) şi Facultatea de Informatică (test de informatică sau matematică). Pentru specializările care sunt predate în limbi străine de la facultăţile de Geografie şi Geologie şi la cea de Economie şi Administrarea Afacerilor, candidaţii vor susţine teste de limbă – franceză, respectiv engleză.
Absolvenţii de facultate se pot înscrie, în aceeaşi perioadă, la unul dintre cele 118 programe de masterat ale Universităţii, oferta academică inlcuzând şi 18 programe de master în limbi străine: 15 în limba engleză şi 3 în limba franceză.
Admiterea la masterat din acest an se face, în general, pe baza mediei de la licenţă. Doar la trei facultăţi: Informatică, Educaţie Fizică şi Sport şi Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a fost introdus interviul ca probă de admitere.
Rezultatele admiterii pentru studii de licenţă şi de master vor fi anunţate în intervalul 21-23 iulie. În cazul în care vor rămâne locuri libere, va fi organizată, doar pentru locurile rămase neocupate, o a doua sesiune de admitere în perioada 10-12 septembrie.
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost clasificată, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Asociaţia Universităţilor Europene ca Universitate de categoria I – categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie.


Mai multe informaţii despre programele de licenţă, master şi concursul de admitere pot fi găsite pe site-ul www.admitere.uaic.ro.

Un comentariu:

Michaela spunea...

Eu am auzit ceva de numit, plata examenelor, insa sper ca nu e adevarat...