vineri, 15 aprilie 2011

Concursul Naţional de Poezie „Cezar Ivănescu”


Concursul de poezie purtând numele marelui poet Cezar Ivănescu se desfăşoară în cadrul Festivalului Naţional de Poezie „Cezar Ivănescu”, editia I, care va avea loc în perioada 24 - 26 mai 2011 la Iaşi şi Bârlad, în organizarea Societăţii Culturale JUNIMEA Iaşi – Muzeul Literaturii Române şi a Centrului Cultural Mihai Eminescu Bârlad.

Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor poeţi de limbă română din România, Republica Moldova şi din toată diaspora.

Pot participa tineri poeţi până la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor uniuni de creaţie şi care nu au volume individuale publicate.

Manuscrisele, constând într-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor trimite pe adresa: Muzeul Literaturii Române Iaşi, Str. Vasile Pogor nr 4, Cod 700110, Iaşi, jud. Iaşi, până la data de 10 mai a.c., data poştei.

Lucrările se vor juriza după un motto la propria alegere a concurentului şi care va fi trecut pe plicul de pus la poştă şi pe fiecare pagină prezentată în concurs. Lucrările vor fi însoţite de un plic închis ce se va introduce în plicul mare cu lucrările şi va purta acelaşi motto, iar înăuntru datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare. Pe plicul mare, în loc de numele şi adresa concurentului se va trece doar motto-ul.

Juriul, format din personalităţi marcante ale literaturii române , va acorda următoarele premii:

Marele Premiu „Cezar Ivănescu”- 500 lei

Premiul I - 400 lei

Premiul II – 300 lei;

Premiul III – 200 lei.

3 Menţiuni

La acestea se vor adăuga premiile unor importante reviste literare din România. Grupajele de poeme premiate vor fi publicate in Cartea festivalului.

Niciun comentariu: