miercuri, 9 ianuarie 2008

Au trecut doi ani de la accidentul SMURD

În urmă cu o oră, la Troiţa de la Aeroportul Internaţional Iaşi, a avut loc slujba de pomenire a echipajului SMURD şi a piloţilor care şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter de acum doi ani. La comemorare au participat echipaje SMURD, lideri ai municipalităţii ieşene, dar şi rudele victimelor care nici astăzi nu au aflat cauzele accidentului.
Reamintim că în accidentul de atunci au murit doctorul Liliana Puiu, asistenta medicală Mioara Hauta, pilotul Valentin Stanescu si copilotul Augustin Toma. “Venind spre aeroport trăian exact momentul groaznic pe care îl trăiam acum doi ani, când primisem telefonul despre accident şi când veneam împreună cu colega mea, doctoriţa Păuleţ şi cu doi asistenţi în speranţa că îi putem salva şi undeva într-o părticică a sufletului credeam că nu este adevărat. Poate că şi astăzi credem că nu este adevărat. Eo realitate pe care trebhuie să o acceptăm însă şi cu care trebuie să trăim în fiecare zi. În ziua aceasta, de 9 ianuarie, să ne amintim de ei şi să îi pomenim. Am primit mesaje din partea colegilor de la Târgul Mureş, din partea colegilor de la Bucureşti, Unitatea Specială de Aviaţie. Pentru noi şi pentru familiile care comemorează astăzi doi ani de la această trecere, mai apropae de dumnezeu, a colegelor noastre şi acelor doi piloţi de la Unitatea Specială de Aviaţie, acea zi reprezintă un moment de curaj în faţa suferinţei” a declarat şeful Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Iasi, Diana Cimpoieşu.
Prefectul de Iaşi, Nicuşor Păduraru, prezent la slujba de comemorare a refuzat să vorbească despre accidentul de atunci, dar a precizat că ziua de astăzi ne aminteşte de un gest care nu trebuie uitat deoarece serviciul SMURD reprezintă un capitol important în viaţa cetăţenilor.

Niciun comentariu: