miercuri, 5 decembrie 2007

Educaţia tradiţională versus educaţia pozitivă

Zeci de studenti, profesori, parinti si asistenti sociali au participat, astazi, la dezbaterea publuca “Educatia traditionala versus educatia pozitiva. Cum sa fiu un parinte mai bun pentru copilul meu?”. In cadrul evenimentul oferit de Organizatia Salvati Copii, Filiala Iasi, dezbaterea a urmarit sa prezinte metode alternative de educare a copilului. Mai multe detalii ne da coordonatoarea de proiecte a Organizatiei Salvati Copii, filiala Iasi, Corina Mighiu.
"Derulam o campanie cu titlul Violenta naste violenta. Campania aceasta este continuarea unei alte campanii care a derulat in perioada 2005 -2006, Bataia nu este rupta din rai si promoveaza in mod special disciplina pozitiva. Noi ne propunem sa invatam parintii ca se poate si fara palme, se poate si fara lovire se poate si fara jignire. Disciplina pozitiva nu inseamna sa lasi copilul sa faca ce vrea el, ci sa stii cand sa iintervii, ce regului sa pui, cum sa determeni o schimbare de comportament la copilul tau. Noi avem parteneriate cu institutii care se ocupa de educarea copilului sau de protectia copilului. Dorim sa se reduca tipurile de comportament violent ata in randul parintilor, cat si chiar intre copii." A fost Corina Mighiu, coordonator de proiecte a Organizaţiei Salvati Copii, filiala Iasi.
Dezbaterea de astazi a fost rezultatul unui parteneriat dintre Universitatea ieseana „Petre Andrei”, Asociatia Psihologilor de Familie si Organizatia salvati Copii. La dezbaterile cu studenţii ieşeni a participat şi cunoscuta Super Nany, Irina Petrea. La finalul discuţiilor ea a declarat că va mai participa şi în alte oraşe la astfel de dezbateri.

Niciun comentariu: