vineri, 12 octombrie 2007

cu Patapievici in dialog pe TVR Cultural -INAPOI LA ARGUMENT

Joi, ora 20,00
Moderator: Horia-Roman PatapieviciRealizator: Daniela MitacheDirector de imagine: Mihai CiubreagRedactor: Alina NiculescuSite-ul emisiunii

Principalul scop al emisiunii moderate de Horia Roman Patapievici la TVR Cultural este de a promova un alt gen de talk-show şi anume: dezbaterea culturală, care pune în circulaţie idei, discursuri expresive şi interesante, personalităţi cu adevărat reprezentative pentru spiritualitatea românească.
Înapoi la argument este o emisiune ce acoperă o largă paletă de preocupări din zona culturii pornind de la filsofie, sociologie, psiho-etnologie, paradigmele antropologiei până la istoria imaginarului etc. Emisiunea îşi propune aducerea în atenţia publicului a unor personalităţi de mare valoare din cultura noastră, personalităţi care nu au acces la mass-media pentru că nu prezintă interes din punctul de vedere al marketingului şi advertisingului, personalităţi independente, de o de probitate morală incontestabilă, etic inatacatabile. Prezente în emisiune, aceste personalităţi argumentează demonstraţii şi ridică probleme ce ţin de actualitatea realităţilor societăţii româneşti în ansamblul ei. De asemenea, ca producţie a unui post de serviciu public, emisiunea Înapoi la argument pune în valoare discursuri puternice de pe piaţa ideilor, din cultura română şi cultura europeană.

Niciun comentariu: