În 2012, lăsând puţin modestia deoparte, Hyperliteratura.ro va face ceea ce nicio comunitate literară online nu a reuşit până acum; anume, să ieşim din mediul virtual şi să debutăm doi scriitori. Pe bune, pe hârtie, cu contract şi tot ce trebuie, dacă mai trebuie să menţionez.
Cred că acesta este până la urmă şi scopul unui atelier (chiar şi online) pentru un scriitor, mai ales la început de drum. Rezultatul. Publicarea. Afirmarea. Pe lângă interacţiunile cu ceilalţi pasionaţi de scris, de la care putem învăţa sau nu (sau putem învăţa pur şi simplu ce să nu), dincolo de disputele savuroase sau, în unele cazuri, penibile, dincolo de like-uri şi aprecieri fie pe bună dreptate, fie din prietenii şi alte subiectivisme, când tragem o linie (cu pixul, cu trăgaciul, fiecare cu gusturile lui) nu suntem ceea ce comentăm aici de cele mai multe ori, nu suntem nici chiar ceea ce scriem aici, din dorinţa de a experimenta şi a împărtăşi; până la urmă acest loc de joacă cu tastatura, cu stilurile, vocile, măştile şi toate cele, n-ar avea niciun sens dacă nu ar tinde şi spre o realizare.
Iar acesta este cel mai important factor care ne separă pe noi de celelalte site-uri. Nu ne interesează scandalurile, micile mizerii literare, traficul şi alte cifre cu care să ne batem în piept; aş putea continua la nesfârşit, dar cred că deja am fost înţeles foarte bine.
Pe data de 15 februarie, împreună cu Editura Herg Benet, vom schimba cursul a doi scriitori. Le vom da viaţă. Vom lua paginile printate A4 pe care ni le-au trimis şi le vom transforma în cărţi, cărţi ce vor ajunge în librării, din librării în mâinile cititorilor, în bibliotecile lor şi, sper, că noi vom fi linia de start a unei lungi aventuri ce îi aşteaptă.
Cum bine ştiţi, ne propunem să facem acest lucru anual, însă anul acesta este chiar special (pe lângă vestita apocalipsă), debuturile membrilor Hyperliteratura vor fi şi debutul proiectului nostru, în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că site-uri sau bloguri sunt multe, vorbe goale cât cuprinde, însă a fi membru Hyperliteratura nu va însemna să fi doar comentat, înstelat şamd, ci şi răsfoit.
veyi mai multe aici: http://hyperliteratura.ro/hyperliteratura-primul-site-care-debuteaza-scriitori/
2 comentarii:
Da, Hyperliteratura este primul site literar din România la care a început să funcţioneze cenzura. Dacă vorbeşti acolo despre alte comunităţi literare, te taie. Probabil ei cred că doar ei există. Asta e, dar nu ne împiedică să le urăm succes.
Doamne, cat de penibili sunt obsedatii care vor sa arunce cu noroi in orice proiect, de dragul de a mai arunca cu noroi. :)) Pe Hyperliteratura, la profil, ai dreptul sa iti completezi ce link-uri vrei de pe profilele altor comunitati literare. Asta spune totul despre cenzura si mai mult despre inteligenta antecomantatorului meu.
Trimiteți un comentariu